Bad, kyckling och läsk i massor….

Här kommer en liten rad från Varberg Home of Peace.

Vi har en del volontärer på plats för tillfället, som bidrar var och med sitt och förgyller tillvaron för barnen. De har bland annat tagit med barnen in till stan i omgångar för att äta lunch på en restaurang. Ögonen fullkomligt lyser på dem när de får dricka två läsk var och äta nästan hur mycket kyckling de vill. Barnen har också fått gå upp till poolen på folkhögskolan som ligger i närheten för att bada. Oj, vilken lycka detta är! De har nu varit där två gånger var och börjar vänja sig vid vattnet, efter att aldrig tidigare i sitt liv ha badat.

En av volontärerna heter Eva, en 73-årig pensionerad sjuksköterska från Varberg, som kommit ut för att ge tre månader till VHP. Vilket tillskott! Hon plåstrar om barn, ger råd om hälsa och förebyggande åtgärder, hon lär barnen att vika pappersflyg, spelar memory, lagar kläder och myggnät. Hon har blivit allas ”bibi” (mormor).

En annan kvinna som jag vill nämna är Martha. Hon är ordentligt gammal och lever i byn Tazengwa. Hon kom med en säck häromdagen fylld av gurka och passionsfrukter som hon odlat själv och skördat för att de föräldralösa barnen ska få något extra att äta. Rörande! Och barnen gladdes. De sprang omkring med sina frukter och njöt.

Alla barnen har fått nya finkläder och skor. En hel del av det gamla var utslitet. I söndags när vi gick till kyrkan var det som om de sträckte lite extra på sig. De var så fina! Detta har vi kunnat införskaffa med pengar som kommit från Bittan och Siv. Vad de gör för att få in pengar till barnhemmet kan ni läsa mer om på barnhemmets hemsida.

Och pengar går åt till allt möjligt. Senaste tiden har det regnat ordentligt. Och det är inga stilla regn som kommer utan det kommer verkligen med dunder och brak. Detta är i grunden nödvändigt, för nu växer skördarna och folk kan få mat. Men det har sina nackdelar. På ett par ställen på barnhemmet har det regnat in rejält. Vi behöver nu byta både plåtar och innertak. Något som är möjligt tack vare alla er som stöttar barnhemmet ekonomiskt!

Annars rullar vardagslivet på även på Varberg Home of Peace!

Hälsningar från Mathilda Tazengwa, Nzega, Tanzania

Varberg Home of Peace is powered by WordPress Panorama theme by Themocracy