Hälsning från Mathilda på barnhemmet 2010-09-06

Här kommer en hälsning från Varberg Home of Peace! De 25 barnen har den här veckan lov från förskola och skola. Det blir mycket tid till lek och stoj. Vilken kreativitet det finns! Vad man än hittar kan det bli något stort. En kapsyl, tre små stenar och en jordnöt blir ett jordnötsrosteri. Ett plastlock blir en bil som rullar. Skal av cassawa blir konfetti på en fest. Kan inte låta bli att tänka på texten i ”Det gåtfulla folket”.

Men under lovet blir det också tid till att hjälpa till med olika sysslor, som att tvätta, sopa, laga mat, bära ved etc. Häromdagen hade vakten fått så fullt upp att göra så han glömde att ge hundarna mat. Hundarna började gnälla, vilket barnen upptäckte. Några fick då i uppdrag att gå in i hundhuset med mat. Det var med skräckblandad förtjusning några barn tog sig an uppdraget. Efter mycket tvekan och nervösa tjut och skratt var det till slut två pojkar som tog mod till sig och gick in och satte ner maten till dem. Det gick fort! Men vilka stolta grabbar som lyckats. Det är så man växer!

Och växer – det gör barnen på alla möjliga plan. Efter att ha varit borta från dem under ett halvår blev det väldigt tydligt. Det är en god utveckling, som ju inte är självklar för alla i det här samhället. Men tack vare alla er som stöder Varberg Home of Peace får våra barn möjligheten!

/Mathilda

2 Responses to “Hälsning från Mathilda på barnhemmet 2010-09-06”

 1. Titti och Bosse skriver:

  Hej Mathilda !
  Kul att läsa om hur ni har det. Blev lite nyfiken på era hundar. Förstår att de i första hand är vakthundar, eller hur?
  Vi hoppas att ni har det riktigt bra och att ni får vara friska.
  Nu ska vi rösta på biblioteket i år. Vi ska iväg på hundtävlingar i Norrköping i helgen. Ska bli spännande att se hur det går för Trix och Bosse.
  Ska passa på att se om jag hittar några bra böcker.Blev förtjust i Annika Bryn och hon har skrivit flera som jag inte läst.
  Ha det så bra och kramar till alla barn samt en extra kram till Maria Kristopha.

 2. Mathilda skriver:

  Hej på er!
  Svar är bättre sent än aldrig. (Vi är bara uppkopplade sporadiskt). Ja, våra hundar är framförallt vakthundar. Den frågan kan jag. Övriga frågor om hundarna är definitivt inte jag rätt person att svara på. Hälsningen till Maria har gått fram. Likaså brevet som har kommit.

Varberg Home of Peace is powered by WordPress Panorama theme by Themocracy