Warning: is_dir(): open_basedir restriction in effect. File(/home/web29236/domains/varberghomeofpeace.org/public_html/wp-content/uploads/wpcf7_uploads/) is not within the allowed path(s): (/storage/content/51/169251/varberghomeofpeace.org/:/storage/configuration/wrappers/51/169251/varberghomeofpeace.org/:/tmp/) in /storage/content/51/169251/varberghomeofpeace.org/public_html/wp-content/plugins/contact-form-7/modules/file.php on line 214 Hälsning från Nathalie och Linnéa – volontärer våren 2014 | Varberg Home of Peace

Hälsning från Nathalie och Linnéa – volontärer våren 2014

Att sammanfatta våra tre helt underbara månader i Tanzania med lite text är galet svårt. Men kort och gott, det bästa vi har gjort.

Att komma till ett helt annat land med annan kultur och inte känna någon och inte kunna språket, inte ens komma någon vart med engelska var en stor utmaning. Kulturen och miljön är så annorlunda ifrån vad vi är vana vid. Den är helt fantastisk men också skrämmande och brutal.

Vi har varit med om så mycket dessa tre månaderna. Så mycket glädje, kärlek och vänskap. Framförallt med alla barnen, personalen men även de andra volontärerna och alla personer runt omkring. Vänner för livet.

Barnen på barnhemmet är väldigt duktiga på att lära en språket. Måla i sanden och kroppspråk kommer man oväntat långt med. Att bara få leka med dom, hoppa hopprep, bygga med lego, hoppa studsmatta, shopping i stan, simlektioner och bara gosa. Det går inte att beskriva. Underbart.

Det var väldigt jobbigt och tungt när det väl var dags att säga hejdå och lämna allt och alla efter tre månader. Saknaden och längtan tillbaka går inte att beskriva. Men vi ska tillbaka.

Sen vill vi avsluta med det som Julia skrev i sin reseberättelse:
-Vad gör vi med alla de möjligheter vi haft turen att födas med?

Tänkvärt.

Varberg Home of Peace is powered by WordPress Panorama theme by Themocracy