Warning: is_dir(): open_basedir restriction in effect. File(/home/web29236/domains/varberghomeofpeace.org/public_html/wp-content/uploads/wpcf7_uploads/) is not within the allowed path(s): (/storage/content/51/169251/varberghomeofpeace.org/:/storage/configuration/wrappers/51/169251/varberghomeofpeace.org/:/tmp/) in /storage/content/51/169251/varberghomeofpeace.org/public_html/wp-content/plugins/contact-form-7/modules/file.php on line 214 Julia, volontär hösten 2011, berättar | Varberg Home of Peace

Julia, volontär hösten 2011, berättar

Jag har nu landat i vardagen hemma i vintriga Sverige. Hösten har jag spenderat i Tazengwa, Tanzania, där jag har arbetat som volontär på Varberg Home of Peace tillsammans med 4 andra tjejer. Det har varit tre helt fantastiska månader på många sätt. Så mycket upplevelser.  Så mycket glädje, kärlek och vänskap. Att få spela fotboll med barnen, följa de till skolan, måla tillsammans, hoppa hage, bygga hus, sjunga, simma, ta med dem på utflykt och bara gosa – det har varit otroligt.

Det är en helt annan kultur och miljö än den man är van vid att fått möta, fantastisk på många sätt. Men också skrämmande och brutal ibland. Det har fått mig att tänka till, vad gör vi med alla de möjligheter vi haft turen att födas med.

Att säga farväl och lämna barn och vänner kändes oerhört tungt, saknaden är stor. Men jag är säker på att jag kommer att återvända. Ett stort tack till Mathilda, Kent, Anita och alla de männsikor i Tazengwa som gjort det möjligt för mig att få uppleva detta.  Vi fick även glädjen att träffa Kent under november månad. Det som han, hans fru Anita tillsammans med Mathilda gjort i Tazengwa är beundransvärt.

Hälsningar från Julia

Varberg Home of Peace is powered by WordPress Panorama theme by Themocracy