Mathilda berättar om hur det går för barnen i skolan

Och hur går det för barnen i skolan?

Under jul och nyårshelgen har barnen varit hemma hos sina kontaktfamiljer och är nu tillbaka på Varberg Home of Peace.

Innan barnen for hem så var det skolavslutning i skolan. De flesta av våra barn slutade klass 1. Ett par slutade klass 2 och någon även klass 3. Några går fortfarande i förskolan. När man slutar ett läsår får man betyg. Dels får man betyg i varje ämne A-F, och dels står det hur man ligger till i förhållande till resten i klassen. Säga vad man vill om att jämföra elever med varandra, men det säger ändå något om hur man klarar skolan. Här kommer lite resultat från barnen på VHP (Med reservation för något fel, då jag inte har pappren framför mig)

I klass 1 gick 89 elever. Eliza var 1:a av alla 89 elever. Dessutom hade ”våra barn” plats nr 7, 8, 12, 13, 15… Ingen av barnen från VHP låg på nedre hälften.

I klass 2 gick 52 elever. Mariam var 2:a.

Som sagt, säga vad man vill om sättet att mäta, men man kan inte låta bli att bli stolt över barnen. Vilken kapacitet de har. Barnens resultat gav upphov till samtal som jag hört i byn. Ungefär så här låter det: Det är inte konstigt att barnen på VHP gör bra ifrån sig när de växer upp i en sådan miljö, som uppmuntrar till utveckling och där barnen får stimulans.

Lite rörande är det när man också vet att mat, trygghet och en god hälsa också är förutsättningar för att lyckas. Något som inte var en självklarhet för barnen innan de kom till VHP.

/Mathilda

Varberg Home of Peace is powered by WordPress Panorama theme by Themocracy